Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Σε συζήτηση για την σχολική βία που έγινε στο 2o Γυμνάσιο Παλλήνης παρευρέθη ο πρόεδρος της Μάριζας, Γιάννης Μαραζιώτης

Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ομιλία-ανοιχτή συζήτηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Παλλήνης στην Κάντζα. Θέμα συζήτησης ήταν: "Ασφαλές σχολείο, σχολική βία και η αντιμετώπισή της".
Στόχος αυτής της ημερίδας ήταν κυρίως: α) η ενημέρωση των γονέων αναφορικά με τη συχνότητα, τις μορφές και τις συνθήκες εμφάνισης του σχολικού εκφοβισμού και β) η συζήτηση προληπτικών μέτρων στα οποία θα συμμετέχουν γονείς και καθηγητές και τα οποία θα απευθύνονται στα θύματα, στους θύτες αλλά και στους αμέτοχους παρατηρητές της βίας, στην πλειονότητα δηλαδή του μαθητικού πληθυσμού.
Εισηγήτρια ήταν η Δρ. Δάφνη Σταματογιάννη που είναι ψυχοθεραπεύτρια εφήβων, διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και συμμετέχει στο Πρόγραμμα Συμβουλευτικής Μαθητών σε δημόσια σχολεία.
Το παρών στη συζήτηση έδωσε και ο πρόεδρος του συλλόγου της Μάριζας, ο κύριος Γιάννης Μαραζιώτης, ενώ εκεί ήταν και ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παλλήνης, ο κύριος Παναγιώτης Μερτύρης.
Τα όσα συζητήθηκαν ήταν πολύ ενδιαφέροντα και θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες από το δ.σ. του συλλόγου μας, αν θα ήταν χρήσιμη μια σχετική συζήτηση και στον σύλλογό μας, από ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο ή έστω μια γενικότερη ενημέρωση μέσω διάφορων άλλων τρόπων.


http://pallinipress.blogspot.com/2012/03/2o.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου