Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Εγκρίθηκε η κατασκευή κεντρικών αγωγών ύδρευσης ΟΣΔΥ-Μάριζας από το Δημοτικό Συμβούλιο! Τι αλλάζει στην Μάριζα αυτό το έργο…


Με απόφαση στη συνεδρίαση στις 6/3/2012 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης, ενέκρινε την μελέτης 03/2012 με τίτλο: «Κατασκευή κεντρικών αγωγών ύδρευσης ΟΣΔΥ-Μάριζας Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης».
Σας θυμίζουμε την σχετική απόφαση της Περιφέρειας Αττικής: «Με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, εγκρίθηκε για λογαριασμό του Δήμου Παλλήνης το έργο κατασκευής κεντρικών αγωγών ύδρευσης ΟΣΔΥ (Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Υδάτων) στον οικισμό Μάριζα Παλλήνης. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.145.00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.)».
Η λήψη της απόφασης για παραλαβή της σχετικής μελέτης και της χρηματοδότησης του έργου, είχε ληφθεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 21 Ιουνίου 2011.
Ο πρόεδρος του συλλόγου μας, Γιάννης Μαραζιώτης, έδωσε το παρών στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και σε ερωτήσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης, ενημερώθηκε με λεπτομέρειες για το τι ακριβώς θα… αλλάξει στην Μάριζα.
Τι έργο είναι λοιπόν αυτό για την περιοχή μας; Με όσο πιο απλά λόγια, θα αλλάξουν τα δίκτυα ύδρευσης και θα αντικατασταθούν με καινούργια, νέων τεχνολογιών, κάτι που θα μεταφράζεται σε… λιγότερες βλάβες, πιο εύκολη συντήρηση, καλύτερη παροχή, μικρότερες απώλειες νερού και διάφορες επιπλέον λεπτομέρειες πιο εξειδικευμένες και που αφορούν κυρίως τους τεχνικούς.
Εκείνο που επισημάνθηκε στον πρόεδρο του συλλόγου, ήταν πως πρόκειται πραγματικά για ένα πολύ σημαντικό έργο («γι’ αυτό άλλωστε και το τόσο μεγάλο κόστος!», τονίστηκε χαρακτηριστικά από διάφορα μέλη του Δημοτικού συμβουλίου…) που θα βοηθήσει την περιοχή και οι κάτοικοί της θα το διαπιστώσουν στην πράξη.
Άξιο αναφοράς είναι επίσης, ότι αυτό, το νέας τεχνολογίας δίκτυο ύδρευσης που θα τοποθετηθεί, θα έχει το χαρακτηριστικό, ότι σε περίπτωση βλάβης ή διαρροής σε οποιοδήποτε σημείο των αγωγών, ειδοποιείται αυτομάτως μια κεντρική μονάδα και έτσι η «διάγνωση» γίνεται άμεσα χωρίς να χρειάζονται… έρευνες και χρόνος! Και όταν η «διάγνωση» είναι άμεση, άμεση θα μπορεί να είναι και η «θεραπεία»…
Συνοψίζοντας, πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή της Μάριζας, το οποίο, αν μη τι άλλο, την αναβαθμίζει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου