Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Μπάκας: «Τέλος του 2011 περνάει ΦΕΚ το σχέδιο και χτίζει η Μάριζα από τα μέσα του 2013»!


Την Πέμπτη 16 Ιουνίου, αντιπροσωπία του συλλόγου "ΜΑΡΙΖΑ"  (αποτελούμενη από τον πρόεδρο της "Μάριζας" Γιάννη Μαραζιώτη, τον Αντιπρόεδρο Παναγιώτη Κουκίδη, τον Ταμία Παναγιώτη Βρανά και τον επίτιμο πρόεδρο, Λάμπρο Τέκο), βρέθηκε στο γραφείου του Αντιδημάρχου Παλλήνης και αρμόδιο για το Σχέδιο Πόλης της Παλλήνης, του κυρίου Κώστα Μπάκα και συζήτησαν για τα θέματα που αφορούν την περιοχή μας, με έμφαση φυσικά, στο ζήτημα της εντάξεως της Μάριζας στο σχέδιο πόλης. Ο κύριος Αντιδήμαρχος παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για τις εξελίξεις και το συμπέρασμα που προέκυψε, ήταν, η πεποίθησή του, ότι στο τέλος του 2011 θα έχει περάσει το σχέδιο της Παλλήνης από ΦΕΚ, κάτι, που όπως μας εξήγησε, θα σημαίνει και την τακτοποίηση του ζητήματος! Για να φτάσει κάποιος σε σημείο να βγάζει άδεια και να χτίσει, θα μπορεί να το κάνει –βάσει των υπολογισμών του κυρίου Αντιδημάρχου- από τα μέσα του 2013…

Χαρακτηριστικά για το θέμα του σχεδίου, λοιπόν, ο κύριος Μπάκας μας επεσήμανε: «Το σχέδιο πέρασε εδώ και 4 εβδομάδες από το ΣΧΟΠ. Το Συμβούλιο Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος, είναι το συμβούλιο που όταν γνωμοδοτήσει θετικά, τότε φεύγει το σχέδιο από εκεί, πηγαίνει για έλεγχο στη Διεύθυνση νομοθετικού έργου του ΥΠΕΚΑ και μετά καταλήγει στο ΦΕΚ. Όταν βγει το ΦΕΚ ουσιαστικά είναι στο σχέδιο. Εκτιμώ ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει περάσει ΦΕΚ το σχέδιο για την Παλλήνη. Κανένα εξάμηνο έπειτα θα χρειαστεί η διαδικασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Τέλη του χρόνου καταθέτουμε την πράξη εφαρμογής. Για να χτίσει λοιπόν κάποιος και να μπορέσει να βγάλει άδεια, πρέπει να κάνει αυτό που σε γενικές γραμμές λέμε τακτοποίηση εισφορά σε γη. Αυτό δηλαδή που γίνεται με την πράξη εφαρμογής. Αυτό υποθέτω ότι θα συμβαίνει σε ένα ενάμισι χρόνο, μετά το ΦΕΚ, δηλαδή κάπου στα μέσα του 2013. Αλλά όλο το θέμα, είναι να γίνει το ΦΕΚ. Αν γίνει ΦΕΚ τυπικά είναι στο σχέδιο η περιοχή».

Και συμπλήρωσε ο κύριος Αντιδήμαρχος: «Προχωράμε για ένταξη στο σχέδιο, 3.000 στρεμμάτων, μέσα σε πέντε μήνες όπου έχουμε ασχοληθεί με το θέμα. Εδώ και 22 χρόνια δεν είχαν περάσει. Βέβαια, έχουν δουλέψει και άλλοι στο παρελθόν, αλλά ήταν «κολλημένες» οι μελέτες. Εμείς απλά τις… ξεκολλήσαμε. Όλοι πάντως έχουν δουλέψει 22 χρόνια τώρα, αυτό είναι βέβαιο… Πρόκειται για περιοχές σε Νέα Παλλήνη, Μάριζα, Παππαχωράφι και Καραούζι».

Τέλος, ο κύριος Μπάκας, μας εξέφρασε την άποψη, ότι οι πολιτικές εξελίξεις, δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις εξελίξεις στο θέμα του σχεδίου της Παλλήνης: «Όχι. Οι όποιες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό δεν επηρεάζουν καθόλου τις εξελίξεις στο σχέδιο. Η περιφέρεια είναι εκλεγμένη πια».

Θα έχουμε και νέες συναντήσεις με τον κύριο Μπάκα και θα σας ενημερώνουμε συνεχώς για τις όποιες εξελίξεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου