Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Τι συμβαίνει με τα ΕΛΤΑ και το πρόβλημα με την αλληλογραφία στη «Μάριζα»! Πήγαμε στα ΕΛΤΑ, διαμαρτυρηθήκαμε και καταθέσαμε και επίσημη επιστολή!

Τις τελευταίες εβδομάδες, έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στην "Μάριζα", με την διανομή της αλληλογραφίας. Πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιάννης Μαραζιώτης και ο επίτιμος πρόεδρος, Λάμπρος Τέκος, βρέθηκαν στα ΕΛΤΑ στα Γλυκά Νερά και διαμαρτυρήθηκαν για το ζήτημα. Κατατέθηκε μάλιστα και η  επιστολή που σας παρουσιάζουμε στη συνέχεια, παίρνοντας αριθμό πρωτοκόλλου.

Η απάντηση του αρμοδίου των ΕΛΤΑ στο ερώτημα "γιατί αυτή η δυσκολία με την αλληλογραφία της Μάριζας", ήταν πως "το πρόβλημα έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν υπάρχουν πινακίδες και αρίθμηση στις οδούς του οικισμού, έτσι ώστε ο ταχυδρόμος να μπορεί να κάνει τη δουλειά του".

Στη νέα ερώτησή μας, «πως είναι δυνατόν, τόσα χρόνια να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι του οικισμού μας και ξαφνικά αυτό να μην συμβαίνει», η απάντηση που πήραμε, ήταν πως «ο παλιός ο ταχυδρόμος, ο οποίος έχει αναρρωτική άδεια αυτόν τον καιρό λόγω ατυχήματος, σας είχε μάθει όλους σας προσωπικά κι έτσι δεν χρειαζόταν αρίθμηση και πινακίδες με τις ονομασίες των δρόμων»…

Επιμείναμε ότι αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία και πως τα ΕΛΤΑ θα πρέπει να βρούνε μια λύση άμεσα διότι υπάρχει κόσμος ανήμπορος που πρέπει να εξυπηρετηθεί! Η νέα απάντηση που πήραμε, ήταν: «Κάντε υπομονή ως τις 7 του Ιουλίου όπου επιστρέφει ο παλιός ταχυδρόμος και τότε θα δούμε τι θα γίνει»…

Ψάξαμε το ζήτημα και με τον Δήμο. Τα περιθώρια της δημοτικής αρχής επί του θέματος, δυστυχώς είναι περιορισμένα. Δεν μπορεί να επέμβει σε εσωτερικά των ΕΛΤΑ. Είναι μια υπηρεσία, πέραν των αρμοδιοτήτων του Δήμου. Το μόνο που μπορεί να κάνει η Δημοτική αρχή, είναι να πιέζει και να… γκρινιάζει με τη σειρά της κι εκείνη. Που όπως μας έχει επισημανθεί από τους ιθύνοντες του Δήμου, έχει όντως συμβεί κάτι τέτοιο.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της «Μάριζας», θα περιμένει ως τις 7 του Ιουλίου. Αν δεν δοθεί λύση, θα επανέρθουμε. Θα υπάρξει σύντομα νέα ενημέρωσή μας σχετικά με την ιστορία…

Αναλυτικά η επιστολή που καταθέσαμε στα ΕΛΤΑ:

«ΠΡΟΣ: Διοίκηση των ΕΛΤΑ Παλλήνης
ΑΠΟ: Εκπολιτιστικό-Εξωραϊστικό Σύλλογο Μάριζα Παλλήνης

Αξιότιμοι κύριοι της διοίκησης των ΕΛΤΑ Παλλήνης.

Με την παρούσα επιστολή, το διοικητικό συμβούλιο του Εκπολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Μάριζα Παλλήνης, θα ήθελε να σας εκφράσει τον μεγάλο του προβληματισμό, για το θέμα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες με την διανομή της αλληλογραφίας στην περιοχή μας.

Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να μεριμνήσετε άμεσα για την αντιμετώπιση του ζητήματος, δεδομένου πως στον οικισμό μας, υπάρχουν δεκάδες άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται εύκολα, έτσι ώστε να παραλαμβάνουν μόνοι τους την αλληλογραφία τους από το Ταχυδρομείο.

Υπάρχουν άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, με αναπηρίες, συνταξιούχοι, ακόμα και οικογένειες που δεν έχουν μεταφορικό μέσο για να φτάσουν στην Λεωφόρο Λαυρίου. 

Γενικότερα το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα μεγάλο και λύση πρέπει να δοθεί άμεσα. Σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε τάχιστα. Πιθανή αμέλειά σας, θα διογκώσει το πρόβλημα και θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την ήδη δύσκολη καθημερινότητα των «αγανακτισμένων» κατοίκων του οικισμού μας.

Αντιλαμβανόμαστε πως από την διοίκηση του Ταχυδρομείου γίνονται αξιοσέβαστες προσπάθειες καθώς το θέμα είναι γενικότερο στην περιοχή, αλλά θα σας παρακαλούσαμε, παρά τα προβλήματα, παρά τις δυσκολίες, παρά τις αντίξοες συνθήκες με τις οποίες καλείστε να φέρεται εις πέρας το σημαντικότατο και πολύτιμο έργο σας, να κάνετε μια επιπλέον προσπάθεια και να μας βοηθήσετε, να βρούνε τελικά μια λύση με την αλληλογραφία του οικισμού μας. Ειλικρινά, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι τεράστιο!

Ελπίζουμε σε μια άμεση διευθέτηση του ζητήματος και θα σας παρακαλούσαμε να μας ενημερώσετε για οποιαδήποτε απόφασή σας.

Για όποια διευκρίνιση χρειάζεστε, μπορείτε να απευθυνθείτε στο email μας:  mariza.pallinis@gmail.com.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκπολιτιστικού – Εξωραϊστικού Συλλόγου Παλλήνης,
Ο Πρόεδρος,

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΑΖΙΩΤΗΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου