Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ενημέρωση για το σχέδιο


Σε λίγες ημέρες, ίσως και την Παρασκευή 17/6, θα είμαστε σε θέση να κάνουμε μια ενημέρωση, με  συγκεκριμένες –ευελπιστούμε- λεπτομέρειες, σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της ένταξης της περιοχής μας στο σχέδιο πόλης. Ξέρουμε ότι είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους μας και το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο. Λίγη υπομονή λοιπόν...

Αξίζει πάντως να διαβάσετε το πρόσφατο ρεπορτάζ του Κωστή Σμέρου στον «ΔΗΜΟΤΗ»:

Αναλυτικά γράφει:

«Ανοίγει πλέον ο δρόμος -μετά τη διευθέτηση των ρεμάτων: Μάριζας, Παπαχωραφίου και Λεονταρίου-Μιχαληνού- για την προώθηση των πολεοδομικών μελετών των ενοτήτων: Κάτω Χαρβατίου, Νότιας Εδρας και Μιχαληνού.
«Φως στο τούνελ» ενός θέματος που κρατούσε δέσμιους πολλούς κατοίκους της Παλλήνης, φαίνεται να υπάρχει μετά τη θετική ψήφο που πήρε την περασμένη Τρίτη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, η γνωμοδότηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη διευθέτηση των ρεμάτων Μάριζας, Παπαχωραφίου και Λεονταρίου - Μιχαληνού.
Η απόφαση αυτή αναμένεται να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό των πολεοδομικών ενοτήτων, του Κάτω Χαρβατίου, Νότιας Έδρας και Μιχαληνού από τη στασιμότητα στην οποία είχαν περιέλθει για πολλά χρόνια και πλέον, στελέχη της Δημοτικής Αρχής Παλλήνης, εκφράζουν την πεποίθησή τους, ότι, αυτή η απόφαση θα καταστήσει τις διαδικασίες μέχρι την τελική ένταξη των πολεοδομικών αυτών, ενοτήτων, στο σχέδιο, πιο εύκολη.
Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, το λόγο για το θέμα αυτό, πήραν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ανατολικής Αττικής της πλειοψηφίας, Δημοσθένης Μπαρούτας και Γιώργος Σμέρος, οι οποίοι πίεσαν για την προώθηση του ζητήματος από πλευράς Περιφέρειας, αλλά και για την επίτευξη θετικής γνωμοδότησης.
Ο εισηγητής της πλειοψηφίας Ιάκωβος Προμπονάς, τόνισε την ανάγκη «ταχείας διευθέτησης των ζητημάτων αυτών, ώστε να μη χαθούν τα χρήματα από το ΕΣΠΑ» αφού για τέτοιου είδους θέματα, όπως είπε χαρακτηριστικά «η απορροφητικότητα είναι χαμηλή.
Παρόν στη συνεδρίαση ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παλλήνης Κώστας Μπάκας ο οποίος, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες της Δημοτικής Αρχής Παλλήνης προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, δήλωσε ότι «αυτή η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική για την πόλη. Μετά από επίπονες προσπάθειες της Διοίκησης και του δημάρχου Θανάση Ζούτσου, που στόχευαν και στη θετική γνωμοδότηση για το έργο, σήμερα δόθηκε το πράσινο φως για να προχωρήσουν μελέτες που είχαν μείνει στάσιμες για χρόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου