Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Βιώσιμη ανάπτυξη για ποιοτικές τοπικές κοινωνίες

Σύντομη ομιλία με θέμα τη βιώσιμη ανάπτυξη πραγματοποίησε ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής του ΠΑΣΟΚ και μέλος του συλλόγου «Μάριζα» Παλλήνης, κύριος Παντελής Ασπραδάκης με αφορμή το διακρατικό συνέδριο που διοργάνωσε ο Δήμος Αχαρνών για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη. Στο δελτίο Τύπου που εξεδόθη, αναφέρεται:

«Η βιώσιμη ανάπτυξη, με την ευρεία έννοια της συμβάλει αποφασιστικά σε μια αναβαθμισμένη τοπική κοινωνία. Άλλωστε η οικονομική ευημερία, η αύξηση της απασχόλησης, η ποιότητα ζωής και το υψηλό επίπεδο αστικού περιβάλλοντος είναι αλληλένδετα και επιτυγχάνονται μέσα από μια ποιοτική προσέγγιση του περιβάλλοντος με κοινωνική ισορροπία, οικονομική ευημερία κ.λπ.», τόνισε ο βουλευτής στην αρχή της ομιλίας του.

«Τα προβλήματα των πόλεων, ιδιαίτερα των μεγαλύτερων,  θέλουν νέες ιδέες, πρωτοποριακές προτάσεις  και αποφασιστικότητα  σε μια σειρά κρίσιμων θεμάτων, που ακόμη και σήμερα η Ελλάδα  αδυνατεί ή δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει. Θέματα για τα οποία  και η ελληνική κυβέρνηση αλλά και πολλές  δημοτικές αρχές  έχουν ξεκινήσει έναν τιτάνιο αγώνα  για να πετύχουν γρήγορα και σημαντικά αποτελέσματα».

Στη συνέχεια κατέγραψε κάποιους τομείς δράσης που θα μπορούσαν να κάνουν πιο ποιοτική μια τοπική κοινωνία και να δώσουν νέες πηγές εσόδων στην τοπική Αυτοδιοίκηση προς όφελος των πολιτών, όπως  η ενεργειακή αυτονομία των δήμων, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας φιλικές προς το περιβάλλον, η αποδοτική ανακύκλωση, η μείωση των απορριμμάτων και πολλά άλλα δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, αναβαθμίζουν το περιβάλλον, εξοικονομούν χρήματα και ταυτόχρονα προσθέτουν νέες πηγές εσόδων για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο βουλευτής κλείνοντας την ομιλία του ανέδειξε τον ανθρώπινο παράγοντα σε πρωταγωνιστή κάθε τοπικής κοινωνίας σε αρμονικό συνδυασμό με την βιώσιμη αστική ανάπτυξη. «Σημαντικό στα χρόνια που έρχονται, πέρα από τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη, θα αποτελέσει κατά τη γνώμη μου ένα νέο ποιοτικό επίπεδο σχέσεων των ανθρώπων μεταξύ τους. Οι ισχυροί συνεκτικοί δεσμοί θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση των δυσκολιών που θα έρθουν σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, αναδεικνύοντας  τον ανθρώπινο παράγοντα σε αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή κάθε τοπικής κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου