Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Συζήτηση με τον Γιάννη Πολυχρονάκο. Ευχές στο νέο διοικητικό συμβούλιο της «Μάριζας»!

Την άποψή του για την πρόταση που θα τεθεί σήμερα στο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης, σχετικά με τους μισθούς που προτείνει ο Δήμαρχος για τους για τους Προέδρους των Νομικών Προσώπων και Σχολικών Επιτροπών (1000 ευρώ) και για τους αντιπροέδρους (400 ευρώ), εξέφρασε με χθεσινή του επιστολή προς τον Δήμαρχο της πόλης μας, κύριο Αθανάσιο Ζούτσο, ο Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, ο κύριος Γιάννης Πολυχρονάκος.

Ο πρόεδρος του συλλόγου μας, Γιάννης Μαραζιώτης, είχε συζήτηση με τον κύριο Πολυχρονάκο το βράδυ της Δευτέρας, όπου μίλησαν για τις θέσεις του σχετικά με το θέμα ενώ δεν παρέλειψε ο κύριος Πολυχρονάκος, να δώσει συγχαρητήρια στον πρόεδρο της «Μάριζας», για την εκλογή και τις δράσεις του νέου διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου μας. Επίσης, ευχήθηκε καλή συνέχεια στις προσπάθειές του.

Σας παρουσιάζουμε το κείμενο της επιστολής του κυρίου Πολυχρονάκου προς τον Δήμαρχο της πόλης μας, κύριο Αθανάσιο Ζούτσο:

«Προς: Δήμαρχο Παλλήνης κ. Αθανάσιο Ζούτσο

Κοιν: Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου κ. Αναστάσιο Μπουντουβά

Δημοτικούς - Τοπικούς Συμβούλους Συνδυασμού «ΑΝΘΟΥΣΑ-ΓΕΡΑΚΑΣ-ΠΑΛΛΗΝΗ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Κε Δήμαρχε,

Η οικονομική κρίση αγγίζει και θα αγγίξει περισσότερο όλους μας. Άλλους περισσότερο και άλλους λιγότερο. Αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες το καθήκον κάθε δημοτικής αρχής είναι να σταθεί αλληλέγγυα προς τους πολίτες και να αποδείξει ότι δεν είναι κλεισμένη μέσα στο δημαρχείο. Ειδικότερα όσοι ζήτησαν τη ψήφο των πολιτών θα πρέπει να αποδείξουν πως διακατέχονται και πιστεύουν στο αίσθημα της ανιδιοτελούς προσφοράς και όχι στη λογική που δυστυχώς τις προηγούμενες δεκαετίες επικρατούσε κατά κόρον σε κάθε πτυχή της πολιτικής ζωής ‘προνόμια για λίγους εκλεγμένους και των πέριξ αυτών’.

Την ώρα που το βιοτικό επίπεδο των πολιτών δέχεται ισχυρούς κλυδωνισμούς, την ώρα που ο βασικός μισθός των νέων εργαζομένων είναι 560 ευρώ και των υπολοίπων 739 ευρώ, την ώρα που η ανεργία φτάνει το 20% ενώ των νέων αγγίζει το 35%, θεωρώ πως είναι το λιγότερο προκλητικό το δημοτικό συμβούλιο Παλλήνης να ψηφίζει μισθούς (σε θέσεις μη αποκλειστικής και πλήρους απασχόλησης) για τους Προέδρους των Νομικών Προσώπων και Σχολικών Επιτροπών 1000 ευρώ και για τους αντιπροέδρους 400 ευρώ. Αναλογιστείτε μόνο το τι επιπτώσεις θα έχει η ψήφιση των παραπάνω μισθών αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ειδικά σε όσους νέους ανθρώπους πιστεύουν στην εθελοντική προσφορά.

Εξάλλου, η ενασχόληση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την πολιτική αλλά και γενικότερα με κάθε είδους κινηματική διαδικασία αποφέρει εξ’ ορισμού κέρδος, όχι όμως άμεσο άλλα έμμεσο, αφού ο κάθε πολίτης που ασχολείται το πράττει για να αλλάξει με τις ιδέες, τις προτάσεις και τις ενέργειές του την τοπική και ευρύτερη κοινωνία για το συμφέρον του συνανθρώπου του, το δικό του αλλά και των επόμενων γενεών.

Δεν είμαι υπέρμαχος βέβαια της μηδενικής αποζημίωσης αφού δεν πιστεύω πως η ενασχόληση είναι προνόμιο μόνο των πλουσίων ως χόμπι, ενώ θεωρώ πως οι μισθοί των Δημάρχων, Αντιδημάρχων και Προέδρων Δημ. Συμβουλίου είναι χαμηλοί σε σχέση με τις ώρες που απαιτούνται για την λειτουργία του Δήμου, όμως σε θέσεις μη αποκλειστικής και πλήρους απασχόλησης  ο αιρετός θα πρέπει να παίρνει ένα ποσό το οποίο θα καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης και επικοινωνίας του και όχι το ποσό των 1000 ευρώ (το οποίο ξεπερνάει κατά πολύ τον βασικό μηνιαίο μισθό ενός εργαζομένου που εργάζεται 8-10 ώρες την ημέρα).

Αυτή την κρίσιμη περίοδο που η κυβέρνηση δίνει μια μάχη διάσωσης της χώρας (με μέτρα τα οποία προσωπικά εν πολλοίς δεν συμφωνώ αφού δεν έχουν μπει κόκκινες γραμμές), την ώρα που συγχωνεύει δεκάδες κομματικοποιημένους οργανισμούς, που διαλύει δεκάδες καλοπληρωμένες επιτροπές ενώ τις υπόλοιπες τις κάνει άμισθες, την ώρα που προσπαθεί να μειώσει τις δαπάνες τέτοιου είδους αφού τέτοιες λογικές μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση,  θεωρώ πως και εσείς με τη σειρά σας δεν θα πρέπει να προχωρήσετε σε ενέργειες που αυξάνουν κατά πολύ τις δαπάνες του δήμου δεδομένου πως ο Καλλικράτης δημιουργήθηκε για περιστολή δαπανών, για οικονομίες κλίμακας και για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος και όχι για τη δημιουργία επιπλέον έμμισθων θέσεων για τους αιρετούς.

Η αγανάκτηση των πολιτών (η οποία έχει σωστή αφετηρία όσον αφορά τα κοινωνικά αίτια, αλλά εκφράζεται λάθος) δεν εστιάζεται μόνο στους πρώην και νυν βουλευτές και υπουργούς αλλά σε όσους κατά καιρούς έπαιρναν αποφάσεις υπέρ των λίγων (ενίοτε και για τους ίδιους) χωρίς να λογαριάζουν τις επιπτώσεις που είχαν οι αποφάσεις τους αυτές στο κοινωνικό σύνολο.

Κε Δήμαρχε,

Ως νέος άνθρωπος και ως δημότης του νέου Δήμου Παλλήνης συναισθανόμενος τους συμπολίτες μου (νέους και μη) σας ζητώ την απόσυρση του θέματος ως έχει και την επαναφορά του με επαναπροσδιορισμό των καταβαλλόμενων αμοιβών σε πολύ χαμηλότερα ποσά ώστε να ταιριάζουν με τα δεδομένα της εποχής μας

Mε εκτίμηση
Γιάννης Πολυχρονάκος
Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής Νεολαίας ΠΑΣΟΚ
Ανατολικής Αττικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου