Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Κωνσταντίνος Σμέρος: «Δικαιολογημένα υπάρχει αισιοδοξία από τον κύριο Μπάκα για το σχέδιο»!

Τα γραφεία του συλλόγου της «Μάριζας», επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (15/7) ο αντιπρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Παλλήνης Κωνσταντίνος Σμέρος και συναντήθηκε με τον πρόεδρο του συλλόγου, Γιάννη Μαραζιώτη και τον ταμία, Παναγιώτη Βρανά. Πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική συζήτηση γύρω από διάφορα ζητήματα, με τον κύριο Σμέρο, να διαβεβαιώνει τους εκπροσώπους της «Μάριζας», ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του συλλόγου, για οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει και να φανεί χρήσιμος.
Παράλληλα, εξέφρασε την χαρά του για το γεγονός ότι δράση στον σύλλογο ανέλαβαν κυρίως νέοι άνθρωποι, φροντίζοντας μάλιστα να επικροτήσει τις πρώτες προσπάθειες του διοικητικού συμβουλίου της «Μάριζας». Χαρακτηριστικά είπε: «Ειλικρινά χαίρομαι πάρα πολύ, γιατί στη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου σας, βρίσκονται νέοι άνθρωποι. Νέους ανθρώπους χρειάζεται ο κάθε σύλλογος και έτσι πρέπει να γίνεται. Υπάρχουν σύλλογοι που πράγματι έχουν παροπλιστεί και ίσως θα έπρεπε άνθρωποι στην ηλικία μας να δραστηριοποιηθούν εντονότερα για να τους επανακινήσουν ουσιαστικά. Άλλωστε η Παλλήνη είχε διαχρονικά την τύχη να διαθέτει συλλόγους πολλοί από τους οποίους έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της…».

Και συνέχισε ο κύριος Σμέρος: «Πρέπει πλέον να υπάρχει ουσιαστική συνεργασία με την δημοτική κοινότητα. Εμείς θα είμαστε κοντά σας. Μπορούμε όλοι μαζί να δείξουμε μια κινητικότητα στην πόλη. Όταν εσείς έχετε βγει στο συμβούλιο αρχές Ιουνίου και ξαφνικά γίνατε θέμα της πόλης με την συνάντηση για το σχέδιο, την εκδήλωση, το blog όπου καθημερινά μπορεί να μπαίνει ο κόσμος και να ενημερώνεται, … όλα αυτά νομίζω δεν είναι και λίγα για τόσο λίγο καιρό… Και χαιρόμαστε για αυτό και θέλουμε να έχουμε συνεργασία»!

Ο κύριος Σμέρος μας έκανε και εκείνος μια μικρή ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα του σχεδίου της περιοχής της «Μάριζας», μιλώντας θετικά για τα όσα έχουν γίνει από πλευράς δημοτικής αρχής και του αρμόδιου αντιδημάρχου κυρίου Κώστα Μπάκα τους τελευταίους έξι μήνες!

Σε ερώτηση μας σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα ο κ. Σμέρος απάντησε πως «Μακάρι τα πράγματα να κυλήσουν ομαλά. Θέλω να ελπίζω πως δικαιολογημένα λόγω της μέχρι σήμερα προώθησης των θεμάτων υπάρχει αισιοδοξία από μεριάς δημοτικής αρχής και του κ. Μπάκα, που εκφράστηκε, όπως διάβασα, και στην πρόσφατη συνάντηση σας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όλα είναι εύκολα και προϋποθέτει ότι οι όποιες εξελίξεις δεν θα αντιμετωπίσουν γραφειοκρατικά κωλύματα. Το θέμα, πάντως, και αυτό είναι το σημαντικό, έχει περάσει από ΣΧΟΠ (Συμβούλιο Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος) και πλέον τα χρονοδιαγράμματα εξαρτώνται από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το σίγουρο είναι ότι με δεδομένη την εντατική προσπάθεια που γίνεται ο χρόνος κυλάει πιο παραγωγικά».

Και συνέχισε λέγοντας «Σκοπός μας είναι να λέμε την αλήθεια. Είναι το νούμερο ένα πρόβλημα της πόλης και κανείς δεν δικαιούται να παίζει με αυτό. Το παλεύουμε πάρα πολύ με τις υπηρεσίες του δήμου.  Αυτό που έλειπε για χρόνια ήταν ο συντονισμός και η ένταση της προσπάθειας. Σήμερα υπάρχει οργάνωση και συγκεκριμένος στόχος».

Επίσης, μας μίλησε και για το θέμα των ΕΛΤΑ, όπου έδειξε να πιστεύει, πως η λύση των θυρίδων, ίσως να μην είναι και τόσο δύσκολο να εφαρμοστεί ενώ αναφέρθηκε και σε κοντινές περιοχές όπως είναι το Πικέρμι που η εφαρμογή της λύσης αυτής εξυπηρετεί τον κόσμο: «Ήρθε στο συμβούλιο πριν λίγες ημέρες εκπρόσωπος τον ΕΛΤΑ και μας είπε ότι έχουν πρόβλημα λόγω έλλειψης προσωπικού. Ο κόσμος το αντιμετωπίζει διστακτικά το θέμα των θυρίδων και το ξέρω. Αλλά αν βρεθεί ένα κεντρικό σημείο ίσως να είναι μια λύση, ίσως όχι η ιδανικότερη αλλά σίγουρα ασφαλής. Σε κάθε περίπτωση η όποια απόφαση παρθεί θα πρέπει να είναι σε άμεση συνάρτηση με το τι εξυπηρετεί τους κατοίκους των περιοχών και με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν σε κάθε γειτονία και για αυτό το λόγο ζητούμε την αμέριστη βοήθεια των συλλόγων ώστε να υπάρχει πλήρης και αμφίδρομη ενημέρωση για τις ανάγκες της κάθε περιοχής…».

Για το ίδιο θέμα, όμως προσέθεσε θα υπάρχει συνεννόηση μεταξύ συλλόγων και ΕΛΤΑ από Σεπτέμβρη ώστε να υπάρχουν ακόμα πιο πολλές τεχνικές διευκρινίσεις και να συζητηθούν οι καλύτερες λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου